top of page

Povestea CIOBZ

Totul a început cu o colecție eclectică în continuă schimbare de obiecte vintage de décor sau evidentă trebuință pe care cu afecțiune le-am numit CIOBZ. 

Momentul Te-Zero a fost când am cumpărat o casă la țară. O casă bătrânească mică - mică, dar care îmi aduce mare bucurie în viață. Și, pe lângă bucurie și liniște, mi-a adus în viață și ceramica vintage. Mă rog, întotdeauna am avut o slăbiciune pentru obiectele făcute în anii ’50 – ‘60, dar acum am început să merg pe la târguri de vechituri și să aduc în viața și casa mea multe vaze, farfurii, cești de cafea și castroane. Și apoi mi-am dat seama că vreau să împart bucuria obiectelor de ceramică vintage cu mai multă lume. Și așa a apărut CIOBZ, în iulie 2018. Acela a fost momentul în care am descoperit că sunt foarte mulți oameni cărora obiectele cu poveste le aduc plăcere pură. Ba chiar scot și sentimentul de FOMO din ei, astfel încât foarte repede am ajuns în situația în care obiectele pe care le postez să se vândă în câteva secunde. Și pentru că multă lume îmi spunea că și-ar dori să existe un loc unde să găsească mai multe CIOBZ, a apărut, firesc, site-ul ciobz.ro. 

Întotdeauna aleg obiecte pe care le-aș ține eu acasă. De fapt, recunosc că mi s-a întâmplat de câteva ori să iau obiecte pentru CIOBZ și până acasă să îmi dau seama că nu mă pot despărți de ele. Sunt în mare pericol. Am o slăbiciune pentru stilul mid-century modern, iar asta se vede. Marea majoritate a obiectelor sunt din Germania de Vest a anilor 50-60-70, dar mai sunt și obiecte care vin din Anglia, Franța sau Suedia. Povestea lor nu o cunosc, dar mi-o imaginez de fiecare dată. Și, oricum, mi se pare mai importantă povestea de după CIOBZ, când ajung în casele în care probabil că sunt menite să ajungă, să primească afecțiunea pe care o merită.

. Pentru că chiar cred în îndrăgosteala la prima vedere față de obiecte, de la ceramică vintage am ajuns destul de natural în zona de recondiționat mobilier mid-century. Și acum, la CIOBZ, activitățile preferate sunt plecatul la vânătoare de obiecte care îmi vorbesc și apoi reimaginatul de obiecte de décor. Aleg tapițerii de fotolii și uleiuri pentru lemnul de la mânere, caut canapele și am fantezii cu lustre de alamă. Și am norocul de a avea alături prieteni care să mă ajute să transformăm împreună fanteziile în realitate. 

Mulțumesc că ești alături de CIOBZ!

Xoxo,

Ioana aka CIOBZ

cover_3.jpg
bottom of page